arrow_drop_up arrow_drop_down

Onze werkwijze

Maatwerktrajecten: Persoonlijk en individueel

Alle trajecten bij Van Gils Coachingpartners zijn persoonlijk en individueel maatwerktrajecten.  Trajecten zijn afgestemd op de persoonlijke situatie, behoeften en wensen van de werknemer en heeft de werknemer een vaste mobiliteitscoach. Maatwerk zorgt ervoor dat de lengte van het traject, het aantal gesprekken en de activiteiten die worden ingezet zijn afgestemd met zowel de wensen van de werkgever en de situatie van de werknemer. 


Het spoor 2 re-integratie traject ziet er als volgt uit.  Het traject begint met een intakegesprek waarin de persoonlijke situatie, opleiding, werkervaring en motivatie in kaart worden gebracht.  Daarna wordt er een plan van aanpak opgesteld waarin activiteiten vermeld staan die de werknemer helpen bij het verkrijgen van een nieuw baan.  Een loopbaanscan of assessement helpt de werknemer bij het verkrijgen van inzicht, een nieuw toekomstperspectief en wordt er een duidelijk en realistisch zoekprofiel opgesteld waarbij rekening wordt gehouden met de functionele beperkingen. 


Het outplacement traject ziet er als volgt uit. Het traject begint met een intakegesprek waarin de persoonlijke situatie, opleiding, werkervaring en motivatie in kaart worden gebracht.  Daarna wordt er een plan van aanpak opgesteld waarin activiteiten vermeld staan die de werknemer helpen bij het verkrijgen van een nieuwe baan. Een loopbaanscan of assessment helpt de werknemer bij het verkrijgen van inzicht een nieuw toekomstperspectief en wordt er een duidelijk en realistische zoekprofiel opgesteld.