Page content

Assets & Liabilities

Assets & Liabilities

“Een asset is iets wat je structureel geld oplevert”.

“Een liability is iets wat je structureel geld kost”.

Bovenstaande begrippen zijn veruit het meest belangrijkste op je weg naar financiële onafhankelijkheid. Een asset genereert een inkomen zonder dat je hier voor hoeft te werken.  Via de juiste assets verdien je geld omdat het geld voor je “werkt”.   We hebben het hier over een andere orde van werken, nadenken en kennis vergaren. Want kennis is kunde en kennis is macht over keuzes die je verstandig kunt nemen.

Interessant voorbeeld: Een huis met een hypotheek is geen investering, en is dus geen asset maar een liability. Je betaalt een schuld af aan de bank plus rente, een huis kost je dus geld. Een huis verandert in een asset zodra het je structureel geld oplevert, bijvoorbeeld als jij je huis gaat verhuren en daarmee de hypotheek aflost.

De beste positie waar je kunt zitten, de investeerder. Er zijn veel verschillende manieren om te investeren. Kort gezegd, een investeerder laat zijn geld werken om meer geld te verdienen.

Misschien heb je een hele leuke baan, werk je op Zzp basis en ben je nog jong. Vaak denk je dan nog niet na over je financiële toekomst. Wat je echter niet moet vergeten is dat je financiële toekomst NU start en niet in de toekomst. Indien je vandaag begint met een financieel plan pluk je direct en in toekomst de vruchten ervan.

https://www.onecoin.eu/en/

Heb je bijvoorbeeld spaargeld dan kan het verstandig zijn om dit zo snel mogelijk te gaan investeren in bijvoorbeeld Cryptocurrency (digitaal geld) Nu zal je misschien denken cryptocurrency? Daar ga ik mijn geld niet in stoppen, teveel risico! Hoeveel mensen die investeren in cryptocurrency weten nu precies wat ze aan het doen zijn?

Wanneer je onderscheid hebt in “assets en liabilities”  kun je bij jezelf afvragen waar jij je op wilt focussen. Stop je je geld in bijvoorbeeld cryptocurrency of koop je een nieuwe auto? Door teveel geld te blijven spenderen aan liabilities zal je nooit financieel onafhankelijk worden.

Test je kennis over financiën: http://www.oneacademy.eu/en/finance-knowledge-test (engels)

De beste positie waar je kunt zitten, is de investeerder. Er zijn veel verschillende manieren om te investeren. Kort gezegd, een investeerder laat zijn geld werken om meer geld te verdienen.  En ben je bereid om kennis te vergaren hoe dat je bijvoorbeeld van €100,- – €200,- kunt maken?Doe mee! En ontvang tevens het educatie pakket.

Voor informatie mail naar: angeliquevgils@gmail.com of vangilscoaching@icloud.com

Tel: 06-161 387 43

of

vul het contactformulier in:

Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik gerust eens door onze categorieën heen: